Κατρούγκαλος: Να τιμωρηθούν όσοι πράγματι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι στην υπόθεση Novartis

«Πρέπει τα θέματα της πολιτικής να μείνουν στους πολιτικούς και τα θέματα της Δικαιοσύνης να μείνουν στους δικαστικούς, τόσο απλό είναι» δήλωσε ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση -σήμερα το απόγευμα- της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis.

«Εμείς, τόσο από πλευράς κράτους δικαίου όσο και από πλευράς ανάγκης να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία μας, πρέπει να επιδιώκουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και για να καθαρίσει η θέση όσων αθώων πολιτικών μπορεί άδικα να κατηγορήθηκαν, αλλά και για να τιμωρηθούν όσοι πράγματι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι» επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.Σχολιάζοντας, δε, τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας είπε: «Δεν μπορούμε ενόψει της συναίνεσης στα εθνικά, που πράγματι πρέπει να την επιδιώκουμε, να συγκαλύψουμε πραγματικά σκάνδαλα. Νομίζω ότι ο μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς -δεν είναι σκευωρία κυβερνητική- τόσο το σκάνδαλο Novartis όσο το άλλο σκάνδαλο του μετρό, το οποίο τέθηκε υπόψη μας από τη γερμανική δικαιοσύνη».

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις δηλώσεις ρατσιστικού χαρακτήρα του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, Θανάση Δαβάκη, ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε ότι «υπάρχει μία γενικότερη μετατόπιση του κόμματος της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις».

«Εάν ήταν μεμονωμένες αυτές, οι απόψεις δεν θα με προβλημάτιζαν ιδιαίτερα, θα ήταν θέμα του κ. Δαβάκη και των ψηφοφόρων του στη Λακωνία. Το θέμα είναι ότι είναι ένα μπαράζ δηλώσεων, είχαμε την κ. Ασημακοπούλου να λέει ότι θα έλθουμε και θα φέρουμε φυλακές ύψιστης ασφαλείας, είχαμε δηλώσεις του κ. Βορίδη, που αντίθετα με το γενικότερο κλίμα νηφαλιότητας που επικράτησε από πλευράς ΝΔ, μιλούσε για εθνική ταπείνωση για το συμβάν στην ελληνοτουρκική μεθόριο» διευκρίνισε, εκτιμώντας: «Δεν εγκαταλείπει μόνο το κέντρο η παρούσα ηγεσία της ΝΔ, φαίνεται να κινείται και πέραν της παραδοσιακής Δεξιάς, προς τις παρυφές της Ακροδεξιάς και αυτό είναι ανησυχητικό γενικά για την ισορροπία του πολιτικού μας συστήματος».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία, ο αν. Υπουργός εξέφρασε την άποψη πως «επιβεβαιώνει την απογοήτευση, όχι μόνο των Ιταλών αλλά των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στη συνέχιση πολιτικών λιτότητας, που διαλύουν το κοινωνικό κράτος και συρρικνώνουν τη μεσαία τάξη».

«Δεν είναι θρίαμβος του λαϊκισμού, όπως ακούω πολλές φορές να λέγεται, είναι απλώς επιβεβαίωση της ανησυχίας των Ευρωπαίων και μια επιβεβαίωση, ότι αν δεν αλλάξει ρότα συνολικά η Ευρώπη, δεν ξαναβρεί τον δρόμο του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, που αποτελούσε την ψυχή της, εάν δεν μειώσουμε τις ακραίες κοινωνικές ανισότητες, τότε συνεχώς θα βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες εκπλήξεις» εξήγησε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί