Συντυχάκης: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της καλλιέργειας κάνναβης (Βίντεο)

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την «παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης» ζήτησε το ΚΚΕ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αφ’ ενός μεν διότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα από την απελευθέρωση της παραγωγής κάνναβης και αφ’ ετέρου δε λόγω των σκόπιμων ασαφειών που περιλαμβάνει και αίρει τους όποιους περιορισμούς για να διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, δήλωσε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης και σημείωσε ότι η φυτική κάνναβη δεν μπορεί καθεαυτή να χρησιμοποιηθεί σαν θεραπευτική ουσία, πως συγκεκριμένες ουσίες από την κάνναβη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς με βασική προϋπόθεση ότι έχουν απομονωθεί από το φυτό και διασφαλίζεται αυστηρός έλεγχος από το κράτος με επιστημονικά κριτήρια.

Τόνισε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο και πως την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η απελευθέρωση της καλλιέργειας κάνναβης για να εξασφαλίσει πεδίο κερδοφορίας για τα μεγάλα μονοπωλιακά τραστ στο χώρου του φαρμάκου που θα εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο με υψηλή κερδοφορία. Πρόσθεσε ότι ζητά από τη Βουλή «λευκή επιταγή» για να κάνει ό,τι θέλει μέσα από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και ανάλογα με τα επιχειρησιακά σχέδια των επενδυτών με παράκαμψη της Επιτροπής Ναρκωτικών.

Υπογράμμισε ότι με τις ασάφειες για τα τελικά προϊόντα φυτικής κάνναβης επιχειρείται η αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης με ιατροφαρμακευτικό μανδύα.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί