Κ. Φωτάκης: Ποτέ δεν πήρα επίδομα ενοικίου – Αναληθές το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Ο Aναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης με αφορμή τη δημοσίευση πληροφορίας ότι έκανε χρήση επιδότησης ενοικίου δηλώνει ότι ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής ή ενοικίου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, διάταξη της οποίας έκανε χρήση η Ρ. Αντωνοπούλου.

Δήλωση του Κ. Φωτάκη για το αναληθές ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, φέρομαι να έχω λάβει επίδομα ενοικίου για τη διαμονή μου στην Αθήνα. Αυτό είναι απολύτως αναληθές. Ουδέποτε έχω λάβει από το Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό για το ενοίκιο ή τη διαμονή μου στην Αθήνα. Ως μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, στις αρχές του 2016 είχα κάνει αίτηση για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα ύψους έως 5000€ ετησίως. Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η τακτική σπίλωσης από συγκεκριμένους και γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει τη διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν δημοσιευθεί, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια για αποπροσανατολισμό και απαξίωση του έργου που επιτελείται.


Κατηγορηματικά διέψευσε την «είδηση» που προσπάθησαν να βγάλουν στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Φωτάκης, ότι δήθεν έλαβε επιδότηση ενοικίου ενώ ο κ. Σγουρίδης που και αυτός ρωτήθηκε από το σταθμό για σχετική αίτηση του είπε ότι έλαβε το ποσό των 350 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Φωτάκης απάντησε ότι ουδέποτε πήρε επιδότηση ενοικίου παρά τη σχετική αίτηση που είχε κάνει. «Η δαπάνη δεν εκταμιεύτηκε ποτέ». «Δεν πήρα ποτέ χρήματα. Από τη στιγμή που εξασφάλισα στέγη (στο σπίτι του γιού μου) ποτέ δεν έκανα χρήση της διάταξης αυτής. Υπήρχε ως ενδεχόμενο και έκανα την αίτηση όταν δεν είχε ξεκαθαρίσει το που θα μείνω».

Ο κ. Φωτάκης διέψευσε και με γραπτή δήλωσή του ότι έκανε χρήση επιδότησης ενοικίου δηλώνοντας ότι ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής, ή ενοικίου.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης που και αυτός ρωτήθηκε για σχετική του αίτηση, όπως δήλωσε έκανε χρήση της διάταξης και έλαβε συνολικά το ποσό των 350 ευρώ.

«Η δαπάνη για να εκταμιευθεί χρειάζεται να φέρεις την απόδειξη του ενοικίου σου» εξήγησε προσθέτοντας «πήγα την δαπάνη των 50 ευρώ το μήνα που πλήρωνα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Επίσης δήλωσε ότι δεν είχε σπίτι στην Αθήνα, κατέθεσε την απόδειξη για 7 μήνες που νοίκιαζε και πήρε το ποσό των 350 ευρώ».

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί