«Εγώ δεν έκανα χρήση της διάταξης γιατί ήμουν κάτοικος Αθηνών, αλλά και θεωρώ ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση αυτής της διάταξης από όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν διαφορετικά αυτό το θέμα», είπε το πρώην εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος της κυβέρνησης, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη για την επίμαχη διάταξη επιδότησης στέγης.
Μάλιστα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «εγώ τον διάβασα τον νόμο 4336, δεν ήταν κάτι που θα δικαιολογηθώ ότι ήταν μία διάταξη που δεν την ήξερα, διότι ακούω ορισμένους που μιλούν για αυτά τα θέματα τώρα και ενώ είχαν ψηφίσει τη διάταξη, μέσα στους 222 που τη ψήφισαν, τώρα λένε δεν το κατάλαβαν τι ψηφίσανε ή ορισμένοι άλλοι με μισόλογα προσπαθούν να πουν “ξέρεις αφορά κάποιους άλλους κ. λπ.».
Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα στέγης και στους βουλευτές.
«Λάθος είναι ότι υπάρχει αυτό ως επίδομα για τους βουλευτές. Γιατί ορισμένοι λένε να σταματήσει μόνο για τους εξωκοινοβουλευτικούς. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να υπάρχει για τους βουλευτές. Εάν πρέπει να καλυφθεί κάποια ανάγκη, πρέπει να καλυφθεί ανάγκη, κανονικά, μέσω του μισθού τους και όχι να υπάρχει μέσω επιδόματος, το οποίο δυστυχώς δίνεται χωρίς παραστατικό», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Στο ερώτημα αν ο βουλευτής πρέπει να δώσει παραστατικό δαπάνης για να πάρει τα χρήματα του επιδόματος, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης απάντησε: «Δυστυχώς όχι, γιατί είναι επίδομα, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει παραστατικό δαπάνης, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτά τα θέματα πρέπει να καλύπτονται από τους μισθούς. Οι βουλευτές πρέπει να έχουν όλες τις δυνατότητες και την οικονομική άνεση για την άσκηση του έργου τους. Άλλο όμως αυτό και άλλο να έχουν προνόμια που προκαλούν και δημιουργούν σε μία περίοδο τέτοια προβλήματα στην κοινωνία».
«Από ότι ξέρω η διάταξη είναι να παίρνουν ένα ποσό ως επίδομα, από την ελληνική Βουλή, ανεξάρτητα αν πραγματοποιούν τη δαπάνη και ενώ για μας τους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες, πολύ σωστά η Βουλή νομοθετεί ότι θα πρέπει να έχουμε παραστατικό, για παράδειγμα, για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο για τους βουλευτές δεν ισχύει αυτό και είναι λάθος», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.
Real.gr