Κουτσαβάκηδες και μαχαλόμαγκες

Αυτοί οι τύποι, που περνούσαν όλη μέρα κι όλη νύχτα από τις τηλεοπτικές μας οθόνες, από το πρωί της Τετάρτης μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης, μας κυβέρνησαν κιόλας! Θυμίζοντας ό,τι πιο αισχρό μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, έδειχναν και πάλι το δάχτυλο, όπως τότε που μας επέβαλαν τα μνημόνια και την υποτέλεια, και απέδειξαν ότι θεωρούν το δικό τους συμφέρον ως “δίκαιο” και “δημοκρατία”.

Είναι αυτοί που έκρυβαν τις λίστες Λαγκάρντ στα γραφεία τους, που λεηλάτησαν τον τόπο, που έφαγαν με τις παρατάξεις και τους κολαούζους τους, κι έβαλαν να πληρώσουν οι Έλληνες τον λογαριασμό. Αφού πρώτα διασφάλισαν το ακαταδίωκτο για τους ίδιους, με νόμους – κοστούμια στα δικά τους μέτρα.

Ελέγχονται για τις βεβαιωμένες πολιτικές ή τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες, και βρήκαν να υβρίσουν, να απειλήσουν, να μας αποδείξουν ότι είναι κουτσαβάκηδες και μαχαλόμαγκες, όπου εκείνοι οι απατεωνίσκοι της παλιάς εποχής. Με τη διαφορά ότι τώρα οι μπάζες δεν ήταν μιας βραδιάς νυχτοπερπατήματα, αλλά ο χρυσός μιας ολόκληρης χώρας.

Κι έφτασαν στο σημείο να απειλούν τους πάντες, επειδή η Δικαιοσύνη τόλμησε να τους ελέγξει! Έφτασαν στο σημείο να μιλούν με εμφυλιοπολεμικές εκφράσεις, θυμίζοντας τί είναι και τι εκπροσωπούν, παρά τα κοστούμια που φορούν. Έφτασαν στο σημείο να ταυτίζουν τους εαυτούς τους και τις λαμογιές τους με την έννοια της Δημοκρατίας!

Έτσι είχαν μάθει, Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Αδώνηδες, Στουρνάρες και τόσοι άλλοι, μαζί με τους Μητσοτάκηδες. Να κυβερνούν και να μη δίνουν λογαριασμό. Να αρπάνε και να φεύγουν χωρίς να πληρώνουν. Να έχουν το ακαταδίωχτο και το ατιμώρητο, σε αντίθεση με όλους τους άλλους Έλληνες, πλην των προστατευομένων τους.

Καλά έκαναν και μίλησαν.

Καλά έκαναν και έβρισαν.

Καλά έκαναν και πούλησαν τον τσαμπουκά και τη μαχαλομαγκιά τους.

Γιατί υπάρχουν πολλοί που ξεχνούν εύκολα…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί