Τζανακόπουλος: Αν υπάρξει νέα επιθετική ενέργεια των Τούρκων θα απαντηθεί (Βίντεο)

«Με αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι η χώρα μας θα απαντήσει σε νέα επιθετική ενέργεια των Τούρκων

ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία υποχωρητικότητα από την ελληνική πλευρά στην τουρκική προκλητικότητα με αφορμή το επεισόδιο στα Ίμια.

Όπως εκτίμησε όμως η Τουρκία προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις διότι θέλει να δώσει ένα μήνυμα στους συμμάχους εταίρους της που σχετίζεται με την κινητικότητα των Κούρδων στα σύνορά της.

Μελετούμε να ζητήσουμε αποζημιώσεις από την Τουρκία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ σχολιάζοντας την επίσκεψη Γιλντιρίμ στη Γερμανία υπογράμμισε το «παγωμένο κλίμα» κλίμα που επικρατούσε καθώς και τις συζητήσεις που «ελάχιστα προχώρησαν».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ήταν επιβεβλημένη η επίσκεψη Ερντογαν διότι όταν η κατάσταση είναι σε ένταση ο καλύτερος δρόμος είναι να επιδιώκεις την επαφή και τη συζήτηση. Συμπλήρωσε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχε μεσολαβήσει η επίσκεψη αυτή.

Στο ζήτημα του ονοματολογικού παρά του ότι επιδιώχθηκε η συναίνεση η στάση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη δεν βοήθησε .

Ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέκλεισε «θερμό επεισόδιο στην κυβέρνηση». “Οι σχέσεις των δύο προέδρων των κομμάτων της συμπολίτευσης είναι άριστες” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το Μακεδονικό υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν τη δική τους δυναμική. “Εμείς ζητάμε την συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα” είπε ξεκαθαρίζοντας ότι “χωρίς συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με τους γείτονές μας” .

Έκρινε ως λανθασμένη την άποψη που εκφράστηκε από το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό της Μακεδονίας λέγοντας: «Θεωρώ λανθασμένη αυτή την άποψη που εκφράστηκε από το συλλαλητήριο. Εξαιρετικά δύσκολο να εξηγηθεί στην διεθνή σκηνή. Ακούμε το μήνυμα ωστόσο έχουμε κάθετη διαφωνία με την εξωτερική πολιτική που προσπαθεί να επιβάλλει η συγκεκριμένη συγκέντρωση».

Προσπάθεια χειραγώγησης, τρομοκράτησης και εκβιασμού της Δικαιοσύνης από τον Αν. Σαμαρά

Ιδιαίτερα σκληρή κριτική άσκησε στον πρώην πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλούμενος να σχολιάσει τη μήνυση που κατέθεσε χθες κατά του Πρωθυπουργού και δικαστικών λειτουργών με αφορμή τo σκάνδαλο Novartis.

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για προσπάθεια “χειραγώγησης”, “τρομοκράτησης” και “εκβιασμού της Δικαιοσύνης από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά” χαρακτηρίζοντας παραληρηματικό το ύφος που διατρέχει το κείμενο της μήνυσης.

Για την επίσκεψη του στον Άρειο Πάγο που έχει γίνει αφορμή να δεχθεί δριμεία κριτική προσωπικά ο ίδιος από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι ήταν στα πλαίσια των καθηκόντων του κυβερνητικού εκπροσώπου να ενημερωθεί για την πορεία του φακέλου.

Τέλος, μιλώντας για τη διαδικασία στη Βουλή την προσεχή Τετάρτη σημείωσε ότι οι 10 κάλπες είναι σύμφωνες με την συνταγματική επιταγή .

Κατ. Μπρέγιαννη

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Τζανακόπουλος: Αν υπάρξει νέα επιθετική ενέργεια των Τούρκων θα απαντηθεί (Βίντεο)”

  1. Kostas Kritikos

    Ο Σαμαράς εμπνέεται από… την κινέζικη κουζίνα:
    Μηνύει ό,τι… περπατάει, κολυμπάει και πετάει!

  2. Kostas Kritikos

    Η ανοχή μας έλαβε τέλος!
    αν μας ξαναχτυπήσουν
    θα απαντήσουμε δυναμικά!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί