Τον διορισμό του Κωνσταντίνου Μασσέλου στη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενέκρινε η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Υπέρ της πρότασης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον διορισμό του κ. Μασσέλου τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ). «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού, ενώ το ΚΚΕ και οι χρυσαυγίτες ψήφισαν κατά.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, καθηγητής πληροφορικής, Κωνσταντίνος Μασσέλος περιέγραψε τους τέσσερις βασικούς στόχους του. Ειδικότερα αναφθέρθηκε: α) στην εξάπλωση της ευρυζωνικοτητας όχι ως αυτοσκοπού αλλά ως εργαλείου της σύγχρονης οικονομίας δεδομένων, β) στην εισαγωγή της τεχνολογίας των δικτύων 5ης γενιάς (5G) που ανατρέπει δεδομένα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, γ) στη διεύρυνση του ανταγωνισμού στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για νέες επενδύσεις και δ) στην αύξηση της προσβασιμότητας στις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες με έμφαση σε ΑΜΕΑ όπου μπορεί να συνεισφέρει η ΕΕΤΤ με τη χάραξη συγκεκριμένων πολιτικών.
Λήξασα η θητεία Τσαμάκη βάσει γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου της ΕΕΤΤ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιφυλάξεις για το σύννομο της αντικατάστασης του πρώην προέδρου της ΕΕΤΤ, Δημήτρη Τσαμάκη, ο οποίος διατείνεται ότι δεν είχε λήξει η θητεία του. Μάλιστα, η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαφώνησαν με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος αρνήθηκε να διαβιβάσει σχετικό ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για να μην υπάρξει παρέμβαση στις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προειδοποίησε, πάντως, ότι μπορεί να υπάρξει αντιδικία στη δικαιοσύνη η οποία μπορεί να προκαλέσει «θέμα στη λειτουργία της ΕΕΤΤ».
Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επικαλέστηκε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΕΤΤ η οποία δεν δικαιώνει τον ισχυρισμό του κ. Τσαμάκη πως είχε δικαίωμα πλήρους τετραετούς θητείας, καθώς είχε αντικαταστήσει προηγούμενο πρόεδρο στο μέσον της θητείας του. Μάλιστα, ο κ. Παππάς ενημέρωσε την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι έχει διαβιβαστεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ως προς το σύννομο της αντικατάστασης του απελθόντος προέδρου της ΕΕΤΤ.