Ο Κρητικός δημοσιογράφος, δημότης Γόρτυνας, που αντιδρά στην απόφαση του δήμου και δίνει το σπίτι του στους πρόσφυγες!

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας να αρνηθεί τη φιλοξενία προσφύγων (δείτε εδώ), του προκάλεσε οργή. Και την εκφράζει με μια ανοικτή επιστολή του προς τον δήμαρχο της περιοχής, στην οποία είναι ο ίδιος δημότης. Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μιχάλης Στρατάκης, που έκανε για χρόνια δημοσιογραφική καριέρα στη Θεσσαλονίκη, προχωρεί όμως ακόμα παραπέρα και παραχωρεί το πατρικό του σπίτι στις Γκαγκάλες στους πρόσφυγες!

Διαβάστε τη ανοικτή επιστολή που δημοσίευσε πριν λίγο στο facebook:

Δημότης Γόρτυνας αντιδρά στην απόφαση του δήμου και δίνει το σπίτι του  στους πρόσφυγες - iscreta.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο του Δήμου Γόρτυνας.
Κύριε Δήμαρχε.
Ως δημότης του Δήμου Γόρτυνας, δικαιούμαι να έχω λόγο πάνω στην πρόσφατη απόφασή σας να δηλώσετε επισήμως ότι ο Δήμος Γόρτυνας δεν πρόκειται να δεχθεί πρόσφυγες, εάν αυτό ζητηθεί. Βεβαίως, αναφαίρετο δικαίωμά σας είναι να καρφώσετε στην πόρτα του σπιτιού σας επιγραφή αναγράφουσα ”ουστ ξένοι”.
Δεν είναι όμως δικαίωμά σας τέτοια επιγραφή να καρφώσετε στις εισόδους του Δήμου, διότι ο Δήμος Γόρτυνας ούτε σπίτι σας είναι, ούτε κανείς δεν σας εξουσιοδότησε να φτύνετε πάνω στην ανθρωπιά και στα φιλόξενα αισθήματα των κατοίκων του Δήμου. Εν πάση περιπτώσει, επειδή καμία όρεξη δεν έχω να απεραντολογήσω, σας ζητώ τούτο:
Στις ξενοφοβικές, ρατσιστικές και μισάνθρωπες ταμπέλες της απόφασής σας, να προσθέσετε μια φράση
”Στο Δήμο Γόρτυνας, πρόσφυγες και μετανάστες δέχεται ο Στρατάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ, δημότης Γόρτυνας και διαθέτων την πατρογονική εστία του στις Γκαγκάλες, για τη φιλοξενία οποιουδήποτε δυστυχισμένου”.
Αυτά και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω.

Σχετικά Άρθρα

7 Thoughts to “Ο Κρητικός δημοσιογράφος, δημότης Γόρτυνας, που αντιδρά στην απόφαση του δήμου και δίνει το σπίτι του στους πρόσφυγες!”

  1. Athanasios Karalias

    Ντροπή μας, ως Γορτύνιος στη καταγωγή, ντρέπομαι για λογαριασμό τους!

  2. Dinos Rokos

    Μητρόπολίτης Ιγνάτιος: Όποιος αρνείται την προσφορά στους πρόσφυγες δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ορθόδοξος

  3. nick

    Τους πρόσφυγες τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να μείνουν εδώ να ξεχρεώνουν κλεμμένα;

  4. CRUCIVERBALIST

    Αθάνατε Andy Worhol αποδεικνύεσαι τόσο αληθινός τελικά!

  5. ANTONIS54

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΑΤΑΚΗ…..!!!!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ…….!!!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ…….!!!!!!!!

  6. ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΡΙΘΙΑΣ

    Γεια σου ρε ΜΙΑΧΑΛΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΡΗΤΗΚΑΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ!!!!ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί