Ελαφρά μειωμένος ο πληθυσμός της Ελλάδας , με τις γυναίκες να υπερτερούν σε αριθμό , 51% του πληθυσμού, και μικρό αριθμό αλλοδαπών κατοίκων δείχνουν σε γενικές γραμμές τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) .
Στην απογραφή , που έγινε το 2011 η Κρήτη σημειώνει μια μικρή αλλά αξιοσημείωτη αύξηση του 4,54% στον πληθυσμό της , και έρχεται πρώτη σε ποσοστό αύξησης σε όλη την Ελλάδα, με τις γυναίκες να υπερτερούν αριθμητικά και εδώ.
Ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10.815.197 , υπολογίζοντας τους μόνιμους κατοίκους και όχι μόνο όσους είναι δημότες ή όσους περιστασιακά διαμένουν στη χώρα. Στην προηγούμενη απογραφή οι έλληνες κάτοικοι ήταν περισσότεροι κατά 148.823 . Στην Κρήτη οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 623.065 χιλιάδες.
Μοναδική περιοχή όπου οι γυναίκες είναι μειοψηφία είναι η Ρόδος όπου το ποσοστό των γυναικών είναι 49.9%, ενώ η Θεσσαλονίκη εκτός από φτωχομάνα είναι και «γυναικομάνα» , με το ποσοστό γυναικών να είναι το υψηλότερο , 54,3%. Μέσος ηλικιακός όρος στην ελληνική επικράτεια είναι τα 49 έτη.Πιο γερασμένος εμφανίζεται ο πληθυσμός της Ηπείρου , της Ευρυτανίας αλλά και του Λασιθίου , ενώ πιο νεαρός είναι ο πληθυσμός των Δυτικών προαστίων της Αττικής .Νεαρότερος είναι ο πληθυσμός και στα νησιά του Νότιου Αιγαίου , με τη Μύκονο, τη Σαντορίνη αλλά και το Ρέθυμνο να είναι στις πρώτες θέσεις.
Εντύπωση προξενεί ο αριθμός των αλλοδαπών, που εμφανίζεται να διαμένει στη χώρα μόνιμα και ο οποίος είναι μόλις 911.929. Από αυτούς το 52,7% είναι αλβανικής υπηκοότητας και μόλις ένα ποσοστό 1,8% από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , πλην της Βουλγαρίας , όπου συμμετέχει με ποσοστό 8.3% επί των μόνιμων κατοίκων της Ελλάδας και της Ρουμανίας με 5.1%. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αλλοδαπών κατοίκων είναι συγκεντρωμένο στις αστικές περιοχές.
Το σύνολο των νοικοκυριών της Ελλάδας είναι 4.134.157 . Η ΕΛΣΤΑΤ , σημειώνει σε δελτίο τύπου, ότι λόγω αλλαγής της μεθοδολογίας της τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με αυτά προηγούμενων απογραφών.